Látogatottság növelés 1
Hatékony linképítés 2
Linkcsere program 3

Webfejlesztés

Átfogó célok -> Projekt célok -> Eredmények ->Tevékenységek láncolatát, beavatkozási, intervenciós irányvonalnak is nevezzük. Megmutatja, hogy a weboldal készítés projekt milyen változáson megy keresztül közvetlenebb és tágabb összefüggések esetében. Első lépés a folyamat átfogó stratégiai céljait meghatározni, milyen fontos hatásai lehetnek, vagy lesznek szélesebb körben.

Második elemként a fejlesztés céljait határozzuk meg legjobb ha egy cél van, de max. 2-3 lehet. A világos projektcél a legkritikusabb elem az ezzel együtt járó hatásos megállapodással együtt. Harmadik elem az eredmények sora. A webfejlesztés termékei, melyek a készítés-tervezés során születnek, és végül a tevékenységek következnek. Azok a tevékenységek és eszközök, melyek az eredményességhez szükségesek. A tevékenységeket érdemes sorszámozni, hogy később meghatározandó eredményekkel összefüggésben azonosítani tudjuk.

A feltételezések rendszere leírja, hogy a feltételezések hogyan hatnak az intervenciós irányvonal elemeire. Ha az előfeltételek teljesültek, megkezdődhet a tevékenység.
Ha a tevékenységeket elvégeztük, és a külső feltételek is teljesültek, akkor a fejlesztési folyamat eredményes volt, vagyis elérte a célját. Ha a projektcél feltételei is adottak, akkor az átfogó célok is létrejönnek. A projekt önmagában nem lesz képes teljesíteni a célfában meghatározott összes célkitűzést. Vannak olyan tényezők, amelyek hatással lesznek a tervezett algoritmus végrehajtására, de nem tartoznak a webfejlesztés hatáskörébe, nem képes azokat a pm. ellenőrizni, vagy közvetlen befolyásolni.

Objektíven igazolható eredményességi mutatószámok, melyek a tervezett tevékenység elvégzésének, annak ütemszerű mérésehez szükségesek. A becslésre alapozott ráfordítások, időigények, erőforrás szükségletek a web-fejlesztési terv elkészítésekor kerülnek részletes meghatározásra. Az indikátoroknak az eredmény szintjén a tevékenységek következménye kifejezését kell tartalmaznia. Egy célt gyakran többféle indikátorral lehet kifejezni, így juthatunk újrahasznosításhoz elegendő és megfelelő információhoz.