Látogatottság növelés 1
Hatékony linképítés 2
Linkcsere program 3

Mire jó a virtuális szerver?

A vállalatok élete ma már elképzelhetetlen a megfelelő számítógépes infrastruktúra nélkül. A hálózat és az eszközök beszerzésére, mint komoly beruházásra tekintenek, a működési költségekről nem is beszélve.

virtuális szerverAzonban mindez nem szükségszerűen drága, és már elérhetők olyan megoldások, amelyekkel beruházás nélkül, fix havi költségekkel tehetnek szert a vállalatok megbízható, rugalmasan bővíthető és költséghatékony infrastruktúrára.

Saját szerver vagy VPS?

Például számos cég tart fent saját szervert, holott egy jól megválasztott virtuális szerver szolgáltatással (VPS) nagyban csökkenheti költségeit.

A saját szerverek nagy teljesítménye legtöbbször jóval meghaladja a vállalatok által napi szinten igénybe vett kapacitást, így azok működésében sok az üresjárat. A kihasználatlanság problémáját oldja meg a virtuális szerver.

Hogyan működik a virtuális szerver, azaz a VPS?

A VPS lényege, hogy a nagy teljesítményű szervergépeket több kisebb, elkülönített kapacitásra bontják, azaz önálló virtuális szerverekre osztják a bérlők igényeinek megfelelően. A VPS után a vállalatoknak csak egy fix havidíjat kell fizetniük, amely töredéke annak az összegnek, amit a saját hardverek beszerzésére, fenntartására, és fejlesztésére fordítanának. A virtuális szerver üzemeltetését és karbantartását ugyanis a szolgáltató végzi, így ezek költségei is őt terhelik.

A www.linkcsere-csoport.hu oldalon további hasznos információkat találhat a virtuális magánhálózatokról.