Látogatottság növelés 1
Hatékony linképítés 2
Linkcsere program 3

Hitelkiváltás a devizahiteleseknek

Manapság a csapból is devizahitelesek problémája folyik, ami jól rávilágít néhány alapvető pénzügyi gondra. Ez a csoport nagyon rosszul járt, mivel stabilnak hitt svájci frankban vett fel nagyobb hitelt. Csakhogy az árfolyam óriási ingadozása miatt nagyon megugrottak a törlesztők.Nem véletlenül népszerűbb napjainkban a forintalapú hitel, ezen belül is a hitelkiváltás céljából igényelt új hitel.

Ezt elsősorban nem a 10-15 milliós lakásokra felvett hitelek kiváltásra találták ki (noha erre is akad mód és példa), hanem az ennél kisebb összegű személyi kölcsönök, kártyatartozások, jelzáloghitelek kiváltására szolgál. A legtöbb helyen forint alapú, éppen azért, mert az hosszú távon kiszámítható kamatot és törlesztőrészletet tesz lehetővé, ám van példa devizában történő felvételre is.

Mi a hitelkiváltás legnagyobb előnye?

A hitelkiváltással látványosan csökkenhet a havi törlesztő, és várhatóan futamidőben sem nyúlik túl a meglévő hitelen, hitelekén. Az anyagi mellett a pszichológiai előnye sem elhanyagolható: ahelyett, hogy többfelé osztaná ki fizetését, pénzét, gyakran a lehetőségeken túl, a hitelkiváltás után egyetlen helyre kell törleszteni, jellemzően alacsonyabb összeggel. Ez az összeg pedig mindenféle szerződéskötés előtt már egyértelművé válhat.

Kinél jók a hitelkiváltás konstrukciói?

A bankok honlapján található kalkulátorral könnyen kiszámítható, akárcsak annak törlesztője és futamideje. Ha ezt megteszi, más dolga nincs is, mint igényelni a hitelkiváltást. Kezesre és ingatlanfedezetre sincs szükség, ezért aztán gyors hitelbírálat várható. Hitelkiváltásról tájékozódhat a Citibank honlapján is.