Látogatottság növelés 1
Hatékony linképítés 2
Linkcsere program 3

Fontos tudnivalók a KGFB-ről

Nem csalás, nem ámítás, itt a név pontosan írja le a helyzetet: a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást tényleg minden gépjárműre, két- és négykerekűre, használtra és újra meg kell kötni. Ezelőtt azonban nem árt, ha összegyűjtünk néhány fontos információt. A kötelező biztosítás megkötése előtt tanúsítani kell, hogy érvényes szerződéssel rendelkezik, amihez forgalmi engedélyre szükséges. Akinek ez nincs meg (a segédmotor-kerékpárnak nem kell ilyen), annak szerződéskötéskor kapott és ráragasztott matrica szolgálhat bizonyítékként.

Mikor ellenőrzik a KGFB meglétét?

A közúti ellenőrzéskor a rendőrnek joga és kötelessége ellenőrizni a kgfb meglétét, de a felesleges összetűzések elkerülése érdekében érdemes magunknál tartani a fizetési bizonylatot vagy annak fénymásolatát.

Ezt ugyancsak kötelező bemutatni a műszaki vizsgán, akkor pedig mindenképpen, ha balesetbe kerülünk. A kgfb életbe lépésének ideje választható, de azt semmiképpen se felejtsük el, hogy legyen szó új vagy használt gépjárműtől, az adásvételi szerződés aláírásának pillanatától mindenféle balesettel kapcsolatos kár és költség az új tulajdonost terheli. Mégsem érdemes elkapkodni a biztosítóválasztást: érdemes körülnézni a piacon található számos ajánlat között.

Például a www.mkbbdirekt.hu oldalon, ahol számos kedvezményt kínálnak a szerződő feleknek.