Látogatottság növelés 1
Hatékony linképítés 2
Linkcsere program 3

A három minőség a kertépítésben

Úgy találom közel húsz éves tapasztalatból, hogy a kertépítés sikeréhez három fontos dologra van szükség, ha tetszik három olyan összetevőre, amelyek megléte nélkül a kertépítés nem ér el olyan sikereket, eredményeket, mint ami benne van. Ez a három alapvető dolog a minőségi kertépítő + a minőségi kertépítési anyagok felhasználása + a megrendelő minőségi elképzelései.

 

 

Ezek közül a mindent megelőzőnek annak kell lenni, hogy a megrendelő a már kialakult szándékán kívül tájékozódjon arról, hogy mit is szeretne. Ez olyannyira fontos, hogy megléte nélkül minden kertépítő csak sötétben tud és fog tapogatózni. Milyen színűre fogja festeni a festő a konyha falát, ha nem mondjuk meg neki? Felhasználhat bármilyen szép sárga festéket, hozzá a leghatékonyabb technológiát akkor, ha gyűlöli a sárgát igaz? Valamilyen irányvonal megadására biztosan szüksége lesz a kertépítőnek ahhoz, hogy olyan munkát végezzen, ami eleve megfelelhet.

kertépítés

Minőségi kertépítés

A tájékozódás továbbá a második elengedhetetlen tényező kiválasztásához is szükséges, ami a minőségi kertépítő kiválasztása. Esélye sincs, hogy a kertépítést sikerre vigye egy gyakorlatlan, szakmáját nem ismerő vagy etikátlan kertépítővel igaz? Pedig ez az ember nem fog magára találni, őt magának kell kiválasztani. Hogyan válasszon? Erre vonatkozólag is összegyűjtöttem néhány azonnal használható információt, amit a weboldalamon megtalál. Nem túl nagy ördöngösség átlátni a szitán! Azonban a teljes kudarchoz is vezethet ennek elmellőzése. Találja meg tehát azt az embert, aki nem gondokat akaszt a vállára a kertépítés során, hanem gondokat vesz le a válláról. Meglátja, hogy csak úgy „maguktól fognak” menni a dolgok!

Sikeres kertépítés

És a következő tényező az – ami a tapasztalataim szerint az egyetlen tényező a megrendelők szerint -, ami nyilvánvalóan nagyon fontos, hogy sikeres legyen a kertépítés az, hogy a felhasznált alapanyagok minőségiek legyenek, vagy még inkább csúcsminőségűek. Mivel a kert egy élő kultúraként is felfogható és kiértékelhető, ezért még inkább sokszorosan igaz a kertépítésre a kijelentés, hogy csak jó alapanyagokkal lehet jó munkát végezni.

 

Látható az, hogy e hármas minőségi kombináció az, ami egészen biztos eredményhez vezet a kertépítésben. A hangsúly a minőségen van, mert aki ebben kompromisszumot köt, az valójában ettől lejjebb hangolva gondolkodik a mennyiség szintjén, ahol a problémák vannak. Ott ez a probléma így hangzik: Ennyi valami mennyibe kerül? És amikor ez van, akkor a kevesebbet, az olcsóbbat kérjük. Amikor ez van, akkor a kevesebb a több, mert a kevesebb pénzkiadás a mennyiségért fogja okozni a nagyobb örömöt, mint a minőség élvezete.